Ciudata tentativa de lovitura de stat din Bolivia. Generalul care a pus totul la cale sustine ca a avut acordul presedintelui. Militarul a fost arestat

0
19

„Ne vom lua inapoi aceasta patrie”, a declarat miercuri generalul Juan Jose Zuniga presei, in timp ce un grup de soldati pe care il conducea a preluat controlul asupra Plaza Murillo din orasul bolivian La Paz. Lovitura de stat s-a fasait in scurt timp, BBC relatand cum s-a ajuns la o astfel de miscare.

Soldatii si vehiculele blindate au preluat controlul asupra pietei  timp de cateva ore si au intrat in Palacio Quemado, fostul sediu al guvernului, condus de Zuniga, presedintele bolivian Luis Arce numind o „tentativa de lovitura de stat”. „Aici sunt fortele armate cu oamenii lor”, a spus generalul.

„Ascultam strigatul poporului. Pentru ca, de multi ani, o elita a pus stapanire pe tara. Proprietarii statului, vandalii sunt in diferitele structuri ale statului, distrugand patria. Fortele armate incearca sa restructureze democratia”, a spus el.

 

Ciudata tentativa de lovitura de stat din Bolivia. Generalul care a pus totul la cale sustine ca a avut acordul presedintelui. Militarul a fost arestat – Video

 

Lasă un răspuns