AcasăBoliviaBolivia: Procurorii ordonă arestarea fostei președinte interimare pentru rebeliune și terorism

Bolivia: Procurorii ordonă arestarea fostei președinte interimare pentru rebeliune și terorism

-

Procuratura boliviană a ordonat vineri arestarea fostei preşedinte interimare Jeanine Anez şi a mai multor miniştri din executivul său pentru rebeliune şi terorism ca parte a unei anchete privind o presupusă lovitură de stat împotriva fostului preşedinte Evo Morales, informează AFP citată de Agerpres.

Jeanine Anez a postat pe Twitter o fotografie a mandatului de arestare emis de procurorul Omar Alcides Mejillones împreună cu comentariul: „A început persecuţia politică”. Procurorul Mejillones nu a comentat oficial, dar televiziunea locală a difuzat vineri imagini despre arestarea fostului ministru al energiei Rodrigo Guzman în oraşul Trinidad din nord-estul Boliviei.

Ancheta deschisă de Parchet este rezultatul unei plângeri depuse în decembrie de Lidia Patty, o fostă deputată din partidul lui Evo Morales (preşedinte între 2006-2019).

Fosta deputată a Mişcării spre socialism (MAS) îi acuză pe fosta preşedintă, foşti miniştri, soldaţi şi poliţişti că l-au înlăturat de la putere pe preşedintele Evo Morales în noiembrie 2019. Lidia Patty a depus acuzaţii pentru rebeliune, terorism şi conspiraţie. „MAS a decis să revină la obiceiurile dictaturii. Este păcat pentru că Bolivia nu are nevoie de dictatori, are nevoie de libertate şi soluţii”, a reacţionat Jeanine Anez.

/www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...